Donatie ambulanta din partea organizatiei Operation Sabre din Marea Britanie

Marți, 22 octombrie 2019, Primăria Cetatea de Baltă a avut bucuria de a se reîntâlni cu prietenii și membrii parteneri ai organizației „Operation Sabre” din Marea Britanie care de data aceasta au adus în dotarea Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgență Cetatea de Baltă o ambulanță.

Solemnitatea evenimentului a fost marcată de prezența comandantului Neil Thompson – atașat militar al Marinei Regale a Marii Britanii în România.

În urmă cu doi ani, Primăria Cetatea de Baltă, a fost dotată cu o autospecială de pompieri care și-a dovedit utilitatea și eficiența în cele șase intervenții la stingerea de incendii de pe raza comunei și alte două localități, Jidvei și Căpâlna de Jos, unde au participat alături de pompierii de la Blaj.

Evenimentul a început la ora 15.00 prin intonarea imnului Marii Britanii și a României urmat de oficiul religios și sfințirea ambulanței de către protopopul Sorin Ivan, pr. Olimpiu Adam, pr. Cirebea Daniel, pastorul reformat Barabași Endre.

Întâlnirea cu prietenii noștri dragi, din Anglia, ne-a mișcat sufletul și ne-a umplut inima de bucurie. Cuvintele sunt prea puține pentru a mulțumi tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestei acțiuni caritabile. Acest miracol numit „prietenie” arată că, distanța care ne desparte nu este o barieră ci, dimpotrivă o punte de legătură care ne poate unii spre a construi noi proiecte de unitate pentru împlinirea binelui comun. Sperăm că, acest eveniment și darul organizației ”Operation Sabre” să fie, încă un pas înainte, pentru parteneriatul nostru spre a dezvolta și alte proiecte sau acțiuni caritabile.

Au luat parte la eveniment Prefectul Județului Alba-Dl. Dănuț Emil-Hălălai, Vipreședintele Consiliului Județean Alba-Dl Dumitru Fulea, reprezentanți ai ISU Alba, ISU Mureș și ISU Bihor, primari din localitățile vecine, consilieri locali.

Vreau să mulțumesc pe această cale, în mod special, pentru susținerea și sprijinul acordat, familiei D-nului Liviu Necșulescu prezent la eveniment, D-nului Claudiu Necșulescu, Președinte al Companiei Jidvei care au susținut financiar și moral cele două evenimente și acțiuni caritabile din 2017 și respectiv 2019, precum și Familiei Nagy Dionisie și fiul său Natanael administratorii S.C. Speranța EL S.R.L.”.

Primar ing. Comandaru Constantin